Astrid Harila

                               

Fysioterapeut og McKenzierterapeut (MDT-metoden). Tok utdanning på Fysioterapeututdanninga i Tromsø. Ferdig i `94. Har videreutdanning innen MDT-metoden, lymfødembehandling. Ortopedisk medisin (OMI), Neurac/Redcord-metoden (slyngebehandling), kinesiotaping, kurs i tilpassning av såler (Formthotics), triggerpunktbehandling med nåler, instruktørkursi regi av LHL mm.

Ta gjerne kontakt direkte via mail

astrid@fysionord.no

 

McKenzie-metodens behandlingsstrategi:

- Bygger i stor grad på betydningen av å lære pasienten teknikker for egenbehandling. En aktiv involvering av pasienten selv i prosessen med raskt å redusere smerte og å gjenopprette normal funksjon. På denne måten blir antall besøk hos fysioterapeuten minimert. Risikoen for tilbakefall blir redusert samt at samfunnets utgifter blir redusert. Dersom problemet er mer sammensatt og at egenbehandling ikke er mulig, vil en sertifisert McKenzierutøver kunne bruke mer avanserte teknikker før det overlates til pasienten å styre den forskrevne egenbehandlingen.

 

Stressmestring/Oppmerksomhetstrening:

Pust deg frisk! Oppmerksomhetstrening kan redusere stress og gi bedre livskvalitet og opplevd psykisk og fysisk helse. Forskning fra USA viser at oppmerksomhetstrening endrer hjernens struktur og funskjon. Vi tilbyr opplæring i metoden. Vi har deltatt på kurs i regi av Andries Kroese, en av de fremste veilederne i Norge innen denne type behandling. 

 

Formthotics:

Formthotics er innleggsåle til bruk i de fleste situasjoner. Det er en såle som spesialtilpasses til din fot, og som sørger for at din for og kropp avlastes på best mulig måte i stående og under gange. Formthotics kan brukes til å avlaste lette til moderate feilstillinger, men gir også svært god avlastning for "friske" føtter.

 

Kinesiotaping:

Kinesiotaping er en behandlingsmetode som i dag benyttes av idrettsutøvere og andre brukere/pasienter over hele verden. Det er en behandlingsmetode for problemer med smerter, nedsatt bevegelighet, hevelser/ødemer, akutte skader mm. Behandlingsmetoden benyttes både som selvstendig behandling og i kombinasjon med andre behandlingsformer.  

 

Redcord/neurac:

Raskere bra - langvarig bedring!

Studier viser at hjernen begrenser signalstrømmen til enkelte muskler ved smerte og /eller inaktivitet. Dette nedsetter samspillet mellom muskelgruppene og kan tvinge andre muskeler til å jobbe "overtid". Dette vil igjen medføre stivhet, vedvarende smerte og nedsatt funskjon. 

Redcord har utviklet en ny behandlingsmetode for muskel- og skjelettplager - Naurac. Målet er å aktivere de deaktiverte musklene og gjenopprette normal funskjon. Dette kan gi umiddelbar smertelindring fra akutt eller kronisk smerte, ofte etter kun en behandling.

Redcords kunnskap og utstyr blir også brukt som en effektiv metode for funksjonell styrketrening og skadeforebygging blant så vel mosjonister som toppidrettsutøvere.